Ciasta i Wypieki

Przepisy na ciasta z własnego doświadczenia.

Get Adobe Flash player

Kakaowo Bananowe

Przygotowanie:  Najpierw trzeba upiec biszkopt ( blaszka 32 x 22) Białka ubijam z solą, dodaję po jednym żółtku, następnie przesianą mąkę, proszek do pieczenia i kakao, stale mieszając dodaje olej. Piekę około 30 minut w 170 st C. Wystudzony przecinam na dwa blaty, każdy nasączam nektarem bananowym. Przygotowuję masę budyniową, budyń mieszam z mąką i gotuję wg wskazówek na opakowaniu. Całkiem zimny miksuję z masłem. Połową masy smaruję dolny biszkopt . W górnym blacie wycinam kółka kieliszkiem, kółka odkładam . „Dziurawy” blat kładę na masie , w dziury wkładam grubsze plastry banana, nakładam wycięte kółka i rozsmarowuję resztę masy . Na wierzch wykładam ubitą śmietanę którą posypuję wiórkami czekolady. Ciasto chłodzę w lodówce .








SKŁADNIKI








Sprawdź proporcje i składniki. Wyslij sms o tesci
DSTSS pod numer 7243 koszt smsa (2,46zł)


Już nie długo nowe Przepisy